Politika

PRIJATELJI ŽIVOTINJA PODGORICA: UZNEMIRUJUĆI SNIMAK ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJE

Autor Kristina Stevović

Nevladina organizacija "Prijatelji životinja Podgorica" došla je u posjed video snimka za koji se tvrdi da je nastao 06.03.2021. u podgoričkom naselju Konik. Na snimku se jasno vidi kako osoba koja upravlja vozilom "Golf 3" crvene boje vuče konja zakačenog za zadnji dio

ZLOSTAVLJANJE KONJA, PODGORICA
Izvor: YOUTUBE/Dragan Vlahović
ZLOSTAVLJANJE KONJA, PODGORICA (KONIK), 06.03.2020.
Izvor: YOUTUBE/Dragan Vlahović

Napominjemo, u Zakonu o dobrobiti i zaštiti životinja jasno je propisano na koji način se vrši transport životinja. Takođe, propisane su i kazne za lica koja krše ta pravila, što je u ovom slučaju sasvim evidentno.

Pozivamo sve građane, da nam se jave, ukoliko prepoznaju počinioca ovog krivičnog djela, kako bi protiv njega bila podnesena krivična prijava. Možete nas kontaktirati putem telefona: 068/182-482, e-maila: prijatelji.zivotinja2015@gmail.com ili putem naše Facebook stranice "NVO Prijatelji životinja Podgorica". Onome ko nam pomogne u pronalaženju počinioca garantujemo potpunu diskreciju.

Apelujemo na Upravu policije da se maksimalno uključe u pronalaženju počinioca ovog krivičnog djela, kako bi on bio priveden pravosudnim organima i adekvatno kažnjen, na čemu će naša organizacija insistirati.