Politika

Ministartsvo odbrane: Šaranović iz privatnih razloga odlučio da podnese ostavku

Autor Jovana Raičević

Ministartsvo odbrane saopštilo je da je v.d. direktor Obavještajno bezbjednosnog direktorata Aleksandar Šaranović podnio ostavku iz privatnih razloga.

Obavještajno-bezbjednosnog direktorata
Izvor: Mondo/Jovana Delać

"Kako je g. Šaranović iz privatnih razloga odlučio da podnese ostavku, efektivno od 31. marta ove godine, te u cilju poštovanja njegove privatnosti, razloge koji su lične prirode nećemo ni saopštavati. Pravo na zaštitu privatnosti ima svako lice u Crnoj Gori, te ni državni funkcioneri nijesu lišeni istog, a cjelokupna javnost, uključujući i medije, dužna je da to pravo poštuje", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Oni su podsjetili da je Šaranović je imenovan za v.v. generalnog direktora ODB-a na sjednici Vlade 22. januara, shodno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima.

"U članu 61 stav 1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima ("Sl. list RCG", br. 2/2018, 34/2019 i 8/2021), navodi se: "U slučaju prestanka mandata starješini organa uprave, odnosno službe ili licu koje vrši poslove visokog rukovodnog kadra može se odrediti vršilac dužnosti do imenovanja, odnosno postavljenja u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Možda ce vas zanimati