Politika

VUKČEVIĆ: Stijepović nije pomenuo da mu je Rašović donio novac

Autor Kristina Stevović Izvor Pobjeda

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević je u srijedu predala žalbu na odluku Vanraspravnog vijeća Višeg suda kojom je obustavljen postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, piše Pobjeda.

Izvor: Youtube/screenshot/ Portal Radio Televizija Budva

Ona pojašnjava da se vijeće Višeg suda u procesu kontrole optužnice bavilo umišljajem Stijepovića, odnosno da je utvrdilo da nije imao svijest i volju da počini krivično djelo za koje se tereti iako u ovoj fazi postupka to nije moglo da radi.

Kaže da Stijepović u istrazi nije pomenuo da mu je svjedok saradnik Vlatko Rašović donio fasciklu i kovertu u kojoj su se nalazili dolari. Stijepović nije pomenuo ni da je nakon dogovora koji je postigao sa Kneževićem, Rašović došao po te dolare i odnio da ih konvertuje u eure.

Međutim, o ovim činjenicama u istrazi govori Rašović, a na osnovu njegovog svjedočkog iskaza, kao i iz ostalih dokaza, SDT je došlo do osnovane sumnje da je Stijepović znao i bio svjestan da se radi o novcu koji je pribavljen kriminalnom djelatnošću.

Tvrde da je Stijepović znao da se radi o prljavom novcu jer je insistirao da on konvertuje dolare u eure.

Podsjećamo, Vijeće podgoričkog Višeg suda obustavilo je krivični postupak protiv Stijepovića, koji je u aferi ,,Koverta“ optužen za pranje novca u saizvršilaštvu, dok je potvrdilo optužnicu protiv Duška Kneževića zbog stvaranja kriminalne organizacije. I Kneževićeva odbrana najavila je da će na takvo rješenje podnijeti žalbu Apelacionom sudu.

Viši sud tvrdi da SDT nije ponudilo dokaze da je bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović znao da je novac koji mu je predao Duško Knežević iz kriminalne djelatnosti.

Oni podsjećaju i da se nepravosnažne odluke kao što je odluka o obustavi postupka protiv Slavoljuba Stijepovića ne smiju komentarisati.