Politika

NE NOSE MASKE, NE POŠTUJE SE DISTANCA: POLITIČARI MASOVNO KRŠE MJERE, A GRADOVI SE ZAKLJUČAVAJU ZBOG KORONE!

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Loše epidemiološko stanje u Crnoj Gori, zbog kog je danas "zatvoreno" još nekoliko gradova, nije spriječilo predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da bez maske i distance prisustvuje Svetosimeonovskom saboru u Hramu Hristovog Vaskrsenja.

Izvor: Vlada Crne Gore/B. Ćupić

Time su prekršene mjere za borbu protiv pandemije koronavirusa, a predsjednik Vlade se već jednom izvinio zbog kršenja zdravstvenih propisa, pišu Vijesti.

Saboru su, kako piše na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske, prisustvovali pored Krivokapića, prisustvovali i generalni sekretar Vlade Božidar Milonjić i gradonačelnik Tivta Željko Komnenović.

Loše zdravstveno stanje u Crnoj Gori nije zaustavilo ni partije da u predizbornoj kampanji u Nikšiću organizuju nekoliko okupljanja mimo propisa, navode Vijesti.

Ranije danas, na nikšićkom trgu ispred kancelarije Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista se okupilo oko stotinu građana koji uglavnom nisu držali distancu kako bi potencijalno zaštitili sebe i druge od koronavirusa.

Kršenje protivepidemijskih mjera je zabilježeno i na političkom skupu "Za budućnost Nikšića" u Vraćenovićima, gdje je bez držanja distance rijetko ko nosio masku, ističu Vijesti.

Takođe, uprkos mjerama protiv Kovid-19, "karavan mira" koalicije „Mir je naša nacija – zaokruži slobodu“ na čelu sa nosiocem liste i poslanikom Momom Koprivicom i liderom Demokrata i predsjednikom Skupštine Aleksom Bećićem posjetio je više nikšićkih naselja, naglašavaju Vijesti.

Ranije danas, Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je nedopustivo da se u složenoj epidemiološkoj situaciji, uprkos stalnim upozorenjima zdravstvenih stručnjaka, u Nikšiću "nerazumno i nesavjesno" krše mjera i time "svjesno ugrožavaju zdravlje i životi stanovnika ovog grada"

Ispred kancelarije Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Nikšić danas se okupilo oko stotinu građana. uz kršenje epidemioloških mjera, navode Vijesti.

"Ovo je dokaz koliko jedan od nosilaca liste Demokratske partije socijalista dr Jevto Eraković, koji se mjesecima poziva na etičnost i stručnost i oštro kritikuje sve napore države da se izbori sa epidemijom, ustvari misli na zdravlje građana. Današnje okupljanje dokaz je da dr Eraković sve svoje poteze povlači isključivo kao političar, a ni najmanje kao ljekar", zaključeno je iz Ministarstva zdravlja.