Politika

Injac i Stefanović: Rad na unaprjeđenju bilateralne saradnje i doprinosu regionalnoj stabilnosti

Autor Adela Mulić

Injac je iskazala zahvalnost povodom donacije 2 000 doza vakcina „Sputnjik V“ Crnoj Gori od strane Srbije, što je, kako su kazali, izraz solidarnosti i prijateljstva.

Izvor: PR sluzba Ministarstva odbrane

Ministarka odbrane Crne Gore Olivera Injac razgovarala je putem onlajn platforme sa ministrom odbrane Srbije Nebojšom Stefanovićem i tom prilikom su se saglasili da rad na Rad na unaprjeđenju bilateralne saradnje doprinosu regionalnoj stabilnosti, saopšteno je iz ministarstva odbrane.

Kako se navodi Injac je izrazila zadovoljstvo realizacijom sastanka i iskazala uvjerenje da će bilateralna odbrambena saradnja tokom njenog mandata biti intenzivirana.

Ona je iskazala zahvalnost povodom donacije 2 000 doza vakcina „Sputnjik V“ Crnoj Gori od strane Srbije, što je, kako su kazali, izraz solidarnosti i prijateljstva.

"Naglasila je potrebu daljeg unaprijeđenja postojećih dobrosusjedskih odnosa i kontinuiteta saradnje između dvije države. U skladu sa tim, navela je da će se Crna Gora aktivno zalagati za dinamiziranje evropske integracije Zapadnog Balkana, naglasivši da je članstvo u EU prioritetni spoljnopolitički cilj Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva dodaju da je Stefanović naglasio da je jačanje regionalne saradnje od ključnog značaja kako za međusobno povjerenje tako i za stabilnost regiona Zapadnog Balkana, te da Crna Gora i Srbija treba da podstaknu razvoj i realizaciju aktivnosti u okviru bilateralne odbrambene saradnje.

Tagovi