Politika

SEKULOVIĆ: CILJ DEŠAVANJA U TUZIMA BIO JE DA VLADU PRIKAŽU KAO NESPOSOBNU!

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj zloupotrijebio je situaciju u tom gradu, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović

Izvor: YouTube Print Screen

On je, u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, kazao da je situacija u Tuzima stabilizovana, da je otvoren politički dijalog i da institucije rade svoj posao.

"Postoji potencijal za konflikt i ne bi bio dobro da se ovakve situacije ponavljaju", naveo je ministar.

Sekulović je rekao da iznošenje stava da su protivepidemijske mjere usmjerene protiv određene nacionalne manjine vrlo opasno, rizično i nedobronamjerno.

"Cilj dešavanja u Tuzima bio je da Vladu prikaže kao nesposobnu ili da pokaže kao faktora nestabilnosti, kao onog političkog činioca koji želi da naruši multietnički sklad. Ova Vlada je iza toga da Crna Gora mora funkcionisati u skladu sa tolerantnim i građanskim pristupom i rješavanjem problema", kazao je Sekulović.

On je istakao da je ideja zabrane saobraćaja ka Tuzima legitimna, ali da odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata u toj opštini nije bila maliciozna.

Sekulović je rekao da građani treba da donesu odluku da li će poštovati epidemiološke mjere, a da im nijedna Vlada to ne može narediti.