Politika

RADULOVIĆ ĆE BORAVITI U DVODNEVNOJ POSJETI MAĐARSKOJ

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović boraviće naredna dva dana u zvaničnoj posjeti Mađarskoj, na poziv mađarskog kolege Petera Sijarta.

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Radulović i Sijarto će potpisati Memorandum o razumijevanju između Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske o saradnji u okviru programa „Stipendium Hungaricum“ za period od ove do 2023. godine.

Iz Ministarstva su kazali da su predviđeni susreti Radulovića sa potpredsjednikom parlamenta Mađarske Ištvanom Jakobom i ministrom odbrane te države Tiborom Benkom.

„Tokom posjete, planirano je i obraćanje Radulovića na sastanku Sijarta sa ambasadorima i konzulima Mađarske u okviru godišnjih konsultacija u Ministarstvu vanjskih poslova i trgovine“, najavljeno je iz MVP.

Iz Ministarstva su rekli da će prilikom boravka u Budimpešti Radulović održati predavanje na Institutu za vanjske poslove i trgovinu, na temu prioriteta crnogorske vanjske politike.

„Takođe, planirani su i susreti sa nerezidentnim ambasadorima i otpravnicima poslova Letonije, Estonije, Irske, Kolumbije, Pakistana, Filipina, Tajlanda i Gruzije, koji Crnu Goru pokrivaju iz Mađarske, kao i sa crnogorskom studentskom zajednicom“, dodaje se u saopštenju.