nema smisla prijavljivati

RADOVIĆ TVRDI DA JE NAPADNUT U NIKŠUĆU: POLICIJA NAS SASLUŠAVALA UMJESTO DA NAS BRANI!

Autor Gordana Bojanić

Funkcioner Demokrata Krsto Radović tvrdi je da je prilikom obilaska naselja Kočani u Nikšiću napadnut zajedno sa aktivistima koalicije “Mir je naša nacija”.

Budva - Krsto Radović
Izvor: MONDO

On je rekao da je u Nikšić došao kako bi pružio podršku kolegi Momu Koprivicu, koji predvodi listu “Mir je naša nacija” za izbore u tom gradu.

“Tokom vožnje ka naselju Kočana vidjeli smo da nas prati nekoliko automobila. Imamo njihove registarske tablice. Prilikom obilaska jedne porodice, osoba koja nas je pratila otvorila je vrata mog vozila i tom prilikom pokušala da udari mog prijatelja Igora. Potom je prišlo drugo vozilo i onda se sve nastavilo uvredama i prijetnjama”, kazao je Radović na vanrednoj konferenciji za medije u Nikšiću.

On tvrdi da su osobe koje su ih napale bile naoružane, te da su im upućene “gnusne uvrede”. Radović je poručio da se radi o osobama koje su poznate u nikšićkom kriminalnom miljeu, ali i da nema smisla da “prijavljuje slučaj policiji dok se ne smijene rukovodioci nikšićkog Centra bezbjednosti”.

“Nakon incidenta i prilikom povratka iz Kočana policija nas je zaustavila i ispitivala 15-20 minuta. Umjesto da nas zaštite oni nas zaustavljaju i kontrolišu”, rekao je Radović i pozvao građane da 14. marta “uvećaju pobjedu “Mir je naša nacija”.

“Građani znaju da smo imali razna iskušenja i znaju da su Demokrate bile pod pritiskom i da za nas strah ne postoji. Zato poručujem žutom, sivoj, kakvom god koloritu – da je njihovom bahaćenju u Nikšiću i Crnoj Gori došao kraj”, poručio je Radović.

On je istakao da zna ko su osobe koje su ga napale.

Koprivica je osudio napad na Radovića i aktiviste Demokrata i očekuje jasan institucionalni epilog. On je pozvao v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina da smijeni načelnika Centra bezbjednosti Nikšić Tihomira Goranovića i komandira policije Darka Mađarića.

“Ti ljudi su zahvaljujući i svom činjenju i nečinjenu, postali sponzori i posljednja zaštitia organizovanih kriminalnih frupa. I sa tim ljudima bezbjednosno interesantna lica će biti šerifi. To se mora zaustaviti. Uvjeren sam da hoće jer je kap prevršila čašu. Danas Nikšić više liči na Teksas nego na ono što suštinski jeste – najljepši grad u Crnoj Gori, grad koji ima potencijal da bude bogat, sređen…“, naglasio je nosilac liste.

On je optužio nikšićkog biznismena Brana Mićunovića da organizuje napade na ljude koji ne podržavaju politiku Demokratske partije socijalista DPS, poručujući mu da napusti Nikšić.

“Neka se pakuje iz Nikšića i sa sobom svoje kerbere. On ovdje nema što da traži”, zaključio je Koprivica.