Politika

ABAZOVIĆ: Imenovanje Brđanina za šefa UP danas na Vladi

Autor Kristina Stevović Izvor Standard

Vicepremijer je kazao da bi bilo potpuno neočekivano da se desi bilo što sem smjena rukovodećih lica u Upravi policije.

Izvor: Vlada Crne Gore Služba za odnose s javnošću

Predlog o imanovanju Brđanina, biće upućen danas Vladi, najavio je Abazović.

To je predlog ministra Sekulovića i mislim da je to primjereno. Sa moje strane postoji puna podrška i mislim da je to stav svih članova Vlade.

Upitan da li je poznat stav zapadnih partnera o Brđaninu kao kandidatu za direktora UP i Dejanu Vukšiću kao šefu ANB-a, Abazović je kazao da bilo ko ko treba da stupi na važnu funkciju u sektoru bezbjednosti mora da prođe određene provjere.

Ako ćete konkretno o Brđaninu on je i do sada više puta bio provjeravan iz razloga što je obavljao aktivnosti u UP i ranije i neko je ko ima pristup nekim podacima još od ranije. Žao mi je što u Crnoj Gori sve mora da dobije neku dramu i mistiku kao da se radi o ljudima koji dolaze iz nepoznath struktura. Mi smo mala zajednica, svako zna svakoga. Trebaju nam obrazovani, dostojanstveni i časni ljudi. Na kraju, rezultat će pokazati da li rade kako treba ili ne, a naročito je rad policije jako vidljiv ili nevidljiv – rekao je Abazović.

Abazović je kazao da mnogi ljudi koji su u policiji nisu mogli da dođu do rezultata jer je struktura bila postavljena pogrešno.

Tražim da i novoj Vladi date šansu da pokaže da li će ostvariti rezultate ili ne. Mislim da ih ima u ova dva mjeseca. A mislim da će to biti još mnogo bolje.

Abazović je najavio da će Vlada danas usvojiti predlog i uputiti ga na mišljenje Skupštini. Do mišljenja Skupštine, kako je najavio, Brđanin će biti v.d. direktora Uprave policije.