Politika

MANDIĆ DPS-u: Da li je Srbija i vama smetala da nabavite vakcine?

Autor Adela Mulić

Mandić je istakao da nisu ni drugi u vlasti, koji su došli nakon njih, sprječavani da taj posao urade bolje i nabave vakcine za stanovništvo Crne Gore.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Ja nisam ni predsjednik Vlade, ni državni funkcioner da bi mi se partija Mila Đukanovića obraćala na ovakav način. Niko nije smetao, ni branio Vladi DPS da obezbijede vakcine za građane. I zbog toga su oni posljednja adresa koja može bilo koga da kritikuje vezano za borbu protiv korone, saopštio je danas predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

“Veoma sam ponosan ako su razgovori koje sam vodio otkad je Srbija nabavila prve vakcine, i moje pismo upućeno početkom februara predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pomogli da naši zdravstveni radnici, heroji borbe protiv korone, dobiju mogućnost da budu zaštićeni. Ne samo oni, nego i njihove porodice koje su podjednako izložene riziku kao i oni”, naveo je Mandić.

On vjeruje da će ta prva pošiljka biti upotrijebljena za njihovu zaštitu i ako, recimo, Vlada Crne Gore uskoro ne nabavi veću količinu vakcina, ja sam siguran da će Srbija ponovo pomoći Crnoj Gori.