Politika

"TUŽILAC KOJI NEĆE DA RADI NEKA IDE DA SE BAVI PECANJEM, ILI NEKIM POSLOM KOJI NIJE STRESAN"

Autor Gordana Bojanić

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je danas da tužioci moraju da rade svoj posao u skladu sa zakonima države, a da oni koji to ne žele i kako je rekao , odugovlače slučajeve, treba da nađu neki manje stresan posao.

Izvor: Vlada Crne Gore/B.Ćupić

Kako je kazao, užilaštvo ne djeluje u mnogim predmetima jer se na ljude pravi pritisak.

"Takvi smo, svi smo različiti. Neko može da izdrži, neko ne", kazao je Abazović.

"Dokaze ne može niko da poništi, a ako baš neće da urade ništa moraćemo i krivične prijave da aktiviramo, što ne bi volio da se desi. Ne mogu da prihvatim činjenicu da imamo slučaj koji je jasan, sa svim dokazima i da tužilaštvo ne reaguje. Jasno je da je namjera nekoga da zaštiti te zloupotrebe", saopštio je Abazović i dodao da ljude iz sistema, službenike, treba ohrabriti da prijavljuju nepravilnosti.

"Službenici su svjedočili nepravilnostima, na njih se vrši veliki pritisak. Ako se tim ljudima nešto desi odgovorno će biti tužilaštvo", kazao je Abazović i dodao da će iza časnih službenika u MUP-u i ANB-u stati Vlada.

"Kod nas ljudi treba da trpe pritisak zato što je neki tužilac korumpiran i neće da odradi predmet. To je sramno, ako neko tako hoće da se bavi tužilaštvom neka ide i neka se bavi pecanjem ili nekim poslom koji nije stresan, a posao neka ostavi onome ko hoće da radi", kazao je Abazović.