Politika

NEMA SJEDNICE U ČETVRTAK: ODLAŽE SE IZGLASAVANJE TUŽILAČKIH ZAKONA!

Autor Gordana Bojanić

Poslanici Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, SNP i Prave Crne Gore odustali su od zahtjeva za vanredno zasijedanje Skupštine 18. februara.

Izvor: Skupština Crne Gore/ Tviter

Na toj sjednici trebalo je da se razmatra Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu i Predlog zakona o Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju.

U dopisu predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, poslanici ovih partija kao razlog odustajanja navode da imajući u vidu zahtjev Vlade da se na kraći rok odloži razmatranje predloženih zakona "kako bi Vlada, koja po Ustavu vodi unutrašnju i spoljnu politiku, bila u mogućnosti da obavi neophodne konsultacije sa evropskim partnerima saglasno Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Crne Gore i EU, kao i drugim obavezama iz evropske agende, a sa ciljem da ne dođe do ugrožavanja evropskog puta Crne Gore, odnosno strateških državnih interesa.

"Ovim putem Vas kao podnosioci zahtjeva za vanredno zasijedanje Skupštine Crne Gore za 18. februar 2021. godine, obavještavamo da odustajemo od zahtjeva za navedeno vanredno zasijedanje Skupštine. Samim tim, imajući u vidu da više ne postoje formalne pretpostavke, odnosno minimum 27 poslanika koji zahtijevaju vanredno zasijedanje Skupštine, molimo Vas da obavijestitie poslanike da se sjednica Trećeg vanrednog zasijedanja u 2021. godini za 18. februar neće održati", piše u dopisu.

Dalje navode da predloženi zakoni ostaju u skupštinskoj proceduri i da se isti se povlače.