TRANSKRIPT RAZGOVORA

ABAZOVIĆ TRAŽI DA SE ISPITA DA LI SU PRISLUŠKIVANJA BILA ZAKONITA, DEMOKRATE TVRDE: KATNIĆ UHVAĆEN U LAŽI!

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

SDT Milivoja Katnića još sprovodi izviđaj u predmetu formiranom 2017. godine, u kome visoke funkcionere Demokratske Crne Gore sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije I zloupotrebu službenog položaja, pišu Vijesti.

Iako je izviđaj u toku, SDT je juče objavio transkripte više prisluškivanih razgovora iz tog predmeta, koji navodno kompromituju i tužioca Živka Savovića zbog odavanja informacija iz tužilačke organizacije, navode Vijesti.

"Ako su vršene mjere 2017. godine i neko za četiri godine nije našao za shodno da ih upotrijebi u ovom ili onom smislu, mislim da je krajnje logično da su one trebalo da budu uništene i da su ljudi prema kojima su bile primjenjivanje trebalo da budu obaviješteni o tome", izjavio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, komentarišući ovaj slučaj.

Ipak, kako su i Demokrate objavile na svom Tviter nalogu, Savović je uprkos snimcima prisluškivanih razgovora, izabran za specijalnog tužioca u oktobru 2019. godine.

Demokrate u ovom slučaju vide jasnu zloupotrebu položaja Glavnog spacijalnog tužioca, a potpredsjednik Vlade Dritan Abazović smatra da treba ispitati da li su prisluškivanja bila zakonita, zaključuju Vijesti.