POGLEDAJTE KAKO TO RADE ODGOVORNE DRŽAVE U SVIJETU

MEDOJEVIĆ PORUČILA SPAJIĆU: NE ZNATE šta se može obezbijediti djetetu sa 30 eura mjesečno!

Autor Adela Mulić

Pedsjednica Fondacije Banka Hrane, Marina Medojević u objavi na Facebook-u poručila je ministru finansija i socijalnog staranja, Milojku Spajiću, da neće smanjiti stres roditelja djece do šest godina, uvođenjem dječijeg dodatka u iznosu od 30 eura.

Izvor: MONDO/Isidora Matović

“Ministar Spajić smatra da će smanjiti stres roditelja djece do šest godina izazvan malim platama, ucjenama poslodavaca i nezaposlenošću, uvođenjem dječijeg dodatka od 30 eura”, poručuje Medojević.

Iz navedenog se uočava da on nije roditelj, ukazuje Medojević, te da ne zna šta može da se obezbijedi djetetu sa 30 eura mjesečno .

“Pravednost i solidarnost ministru nije ideja vodilja pri određivanju kriterijuma primaoca dječijeg dodatka.
Omogućiti isti iznos od 30 eura dječijeg dodatka svima , onima sa hiljadu i više eura plate kao i nezaposlenim roditeljima ili onim sa malom platom ukazuje na nebrigu”, ističe Medojević.

Sugerisala je Spajiću na koji način se pomaže ugroženim roditeljima.

“Nezaposlenim roditeljima i svim ostalim se pomaže zaposlenjem a dok se to ne desi, obezbjeđivanjem nužnog za preživljavanje( stanarina- struja-hrana- higijena- odjeca- obuća)”, dodaje ona.

Zatim je poručila Ministru, da treba da slijedi dobar primjer država u svijetu u tom pogledu.

“Pogledajte ministre kako to rade odgovorne države u svijetu.Ono što me posebno čudi je da je kao ministar svjestan ucjena poslodavaca i valjda smatra da će dječijim dodatkom od 30 eura umanjiti urušavanje prava radnika”, zaključuje Medojević.