Politika

SNP: BAHATOST PREDSTAVNIKA BIVŠEG REŽIMA! Nadležni da ispitaju navode Stijovića o zloupotrebama novca građana!

Autor Adela Mulić

“Da nije došlo do smjene vlasti ne bismo saznali da je vinariji čiji je vlasnik blizak srodnik bivšeg ministra poljoprivrede ovaj Vladin resor kroz projekte dao oko 2,5 miliona eura kredita”, kažu u SNP.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Socijalistička narodna pratija smatra da frapantni podaci o načinu na koji je bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović koristio državna sredstva, a koje je iznio aktuelni ministar Aleksandar Stijović, pokazuju svu bahatost i osionost predstavnika bivšeg režima koji nisu prezali od očiglednih zloupotreba kako bi zadovoljili lične interese.

Podsjećaju da prema informacijama ministra Stijovića ovo nije usamljen slučaj.

“O tome govori i primjer bivše direktorke Plantaža, koja je za 12 godina rada uspjela da inkasira preko milion eura, kao i članova odbora direktora ovog preduzeća koji su za svoje usluge dobili između 400 i 500 hiljada eura pojedinačno. Podsjećamo da je i bivša ministarka ekonomije bila „široke ruke“, pa je pravnom savjetniku isplaćivala preko 20.000 eura mjesečno. Bilo bi dobro da javnost sazna kakvu smo korist imali od ovog konstultanta, te čime je on to doprinio napretku Crne Gore”, ističu u SNP.

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozdravlja rad ministra Stijovića i očekuje od nadležnih institucija da ispitaju sve pomenute slučajeve zloupotrebe sredstava građana.

“Više nikada se ne smije desiti da građani plaćaju bahanalije privilegovanih pojedinaca i da se ne zna gdje odlazi njihov novac. Konačno je došlo vrijeme da se efikasnim istragama i procesima stane na uput arčenju državnog novca i da one koji su odgovorni za to stigne ruka pravde”, zaključuju u SNP.