Politika

PREDSJEDNIK OPŠTINE KOTOR: Sve što se tiče mog državljanstva pitajte mene

Autor Adela Mulić Izvor CDM portal

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je da stoji na raspolaganju Specijalnom državnom tužilaštvu i Specijalnom policijskom timu i da sve što se tiče njegovog državljanstva tužioci i policijski tim treba da pitaju njega, a ne Borisa Bogdanovića.

Izvor: demokrate.me

Jokić je reagovao nakon što je šef poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović na danas održanoj pres konferenciji kazao da su ga u SDT-u ispitivali da li je pomogao predsjedniku Opštinskog odbora Budve Mijomiru Pejoviću i Jokiću u dobijanju državljanstva.

Kazao je da ga svakoga dana mogu naći u kabinetu predsjednika i objasnio da je crnogorski državljanin od 24. januara 1988. godine i da mu do ovog trenutka niko nikada nije pomogao osim roditelja u tom poslu.

“Ako pogledate moje pretke, sa svih strana, isto ćete naći. Niti je iko od njih ikada rođen van Crne Gore, niti je iko od njih kopan van Crne Gore. Pa sramni SDT i SPT mogu da dođu, kad god hoće, da im pokažem i svoja dokumenta i porodično stablo. Ništice”, naveo je Jokić.

Pozvao ih je da opet pogledaju slučaj Kostanjica i da uhapse nekoga.

“Branimira Gvozdenovića ili mene. Neko od nas dvojice je radio protiv nacionalnih interesa! Kao čovjek i kao predsjednik opštine stojim SDT i SPT na raspolaganju 24 časa, da svi utvrde ko je prekršio zakone Crne Gore! Oslobađanje od mafijaškog stiska DPS-a SDT i SPT niko neće spriječiti. Nemamo mi straha od mafijaške hobotnice, ni danas, ni juče, ni sjutra. Mi smo naše živote posvetili slobodi”, poručio je Jokić.

Dodao je da bi SDT i SPT morali biti patriotski nastrojeni, a da je patriotizam braniti državni interes i očuvanje Kotora na UNESCO listi.