Politika

VUKOVIĆ: OSTAVKA! Šta još treba da se desi da ministarka zdravlja pokaže pokaže empatiju i odgovornost?

Autor Gordana Bojanić

Gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković večeras je još jednom zatražio ostavku ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović

Podgorica Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković
Izvor: Biro za odnose s javnošću Glavnog grada Podgorica

On je na Facebook-u napisao da smo danas saznali da je, nakon Doma za stare u Bijelom Polju, korona ušla i u bolnicu za plućne bolesti u Brezoviku.

"Prije 10ak dana, dr Gordana Reljić, sjajna direktorka ove zdravstvene ustanove u kojoj se liječe najteži bolesnici, smijenjena je - mejlom. Danas smo saznali da ministar vanjskih poslova lobira kod jedne države u regionu da nam donira vakcine. Istovremeno, Vlada čiji je član već tri sedmice ignoriše donaciju 10,000 + 40,000 vakcina. Danas smo saznali da je Opština Budva navodno odgovorna za dramatičnu epidemiološku situaciju u tom gradu jer ‘nije na vrijeme prijavila problem Ministarstvu zdravlja’ (inače, evidenciju o broju oboljelih vodi Institut za javno zdravlje) i da posebnu odgovornost u tom smislu snosi lokalna komunalna policija (inače, komunalna policija nema ama baš nikakvu nadležnost u borbi s coronom). Danas smo saznali da od śutra važi zabrana medjugradskog saobraćaja vikendom, ali i da granice Crne Gore ostaju otvorene. PCR test za ljude iz regiona - ne treba. Pomoć iz regiona oko izbora u Nikšiću - dobrodošla! Šta još treba da se desi da ministarka zdravlja pokaže minimum empatije, ljudske i profesionalne odgovornosti? OSTAVKA!", napisao je Vuković.