Politika

SIMOVIĆ PORUČIO: Nikšić neće dozvoliti da grad postane sjedište NACIONALIZMA

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović kazao je da je Opština spremna da sanira štetu nastalu skrnavljenjem Hadži Ismailove džamije u Nikšiću i istakao da većinski Nikšić neće dozvoliti da grad postane sjedište prljavog nacionalizma i aveti prošlosti.

Simović se, povodom skrnavljenja Hadži Ismailove džamije u Nikšiću, sastao se sa predstavnicima Islamske zajednice i tom prilikom iskazao žaljenje zbog incidenta koji se desio i uputio im izvinjenje u ime svih građana Nikšića, piše Standard.

Očekuje da će nadležni državni organi hitno reagovati i pronaći i sankcionisati počinioce.

Kako je istakao, uposlednjih godinu dana stvoren je ambijent koji vodi međusobnoj netrpeljivosti, navodeći da svi zajedno, bez obzira kako se politički, nacionalno ili vjerski izjašnjavali moramo raditi na smirivanju tenzija i povratku na uvažavanje naših razlika, ističe Standard.

Predstavnici Islamske zajednice zahvalili su Simoviću na prijemu i iskazanoj podršci, navodeći da je muslimanska zajednica uznemirena zbog događaja.

Iskazali su molbu svim političkim akterima da spuste tenzije, jer postoji strah da konstrolisano širenje nacionalizma može ubrzo postati nekontrolisano, naglašava Standard.

Takođe su naveli da ovo nije napad na muslimansku zajednicu, nego napad na cio – građanski Nikšić i da se nadaju da će uskoro moći opet živjeti finim i ugodnim životom, kao i do sada.

Simović je telefonskim putem razgovarao i sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem, zaključuje Standard.