"NAŠI GRAĐANI ŽELE DA BUDU DIO EVROPE"

RADULOVIĆ: Nova ekspertska Vlada želi da se pridruži EU već 2025. godine!

Autor Jovana Raičević

"Nova ekspertska Vlada želi da se pridruži EU već 2025. godine i uvjereni smo da ćemo uraditi sve domaće zadatke kako bi postali članica", kazao je ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović u intervjuu za Handelsblatt.

"Nova ekspertska Vlada želi da se pridruži EU već 2025. godine i uvjereni smo da ćemo uraditi sve domaće zadatke kako bi postali članica. Uvjereni smo da ćemo do 2024. godine uraditi sve svoje domaće zadatke da bismo se pridružili. Stoga se Crna Gora nada da će biti članica EU 2025. ili 2026. godine."

Politički raznolika koaliciona vlada želi da ubrza proces.

“Nemamo ideoloških treptaja. Zbog toga ćemo učiniti sve da ojačamo vladavinu zakona. Želimo da budemo dio zajednice vrijednosti EU “, rekao je Radulović u intervjuu.

On je istakao da je Njemačka saveznik i prijatelj Crne Gore.

“Podgorica se oslanja na podršku Berlina. Pažljivo smo registrovali koliko se njemačka vlada obavezala na proširenje EU na zapadni Balkan“, kaže Radulović.

Crnogorski građani, ističe on, žele biti dio Evrope.

“Ne radi se samo o novcu, već o vrijednostima. i što je više Evrope na zapadnom Balkanu, to je region stabilniji”, rekao je Radulović.

“Ako ne bude napretka u procesu pristupanja, postoji rizik da se građani umore od Evrope. To je stvarna opasnost “, kazao je ministar spoljnih poslova.