Politika

KNEŽEVIĆ: MISLIM DA JE PRAVO VRIJEME DA GRAĐANI SAZNAJU ŠTA JE Đukanović radio u Parizu!

Autor Adela Mulić

Mislim da je vrijeme da crnogorski građani saznaju što je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović radio u Parizu prošle godine. A premijer samo treba da skine oznaku tajnosti s dokumenta. Treba od nečega početi ovu ''kohabitaciju'', kazao je Milan Knežević.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On je na Twitteru objavio inicijativu koju je, 4. februara, klub poslanika Demokratskog fronta – NSD, DNP, RP, UCG uputio premijeru Zdravku Krivokapiću za uklanjanje stepena tajnosti “interno” za podatke koji su sadržani u uputstvu o uslovima i načinu korišćenja aviona kojima raspolaže Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore.

”Poštovani gospodine Krivokapiću, avion kojim raspolaže Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore je 29. decembra 2019. godine letio do Pariza, vrativši se isti dan, i opet 9. januara 2020. godine, vrativši se sjutradan – 10. januara za potrebe predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Dozvolu za korišćenje vladinog aviona omogućila je tadašnja generalna sekretarka Vlade, a danas savjetnica u kabinetu predsjednika Nataša Pešić. Pravo da bez naknade, u službene svrhe, koriste vladin avion imaju predsjednici države, vlade i parlamenta, a Generalni sekretarijat Vlade raspolaže državnim avionom. U prethodnom periodu sam uložio veliki napor kako bih pronašao bilo kakvu informaciju o zvaničnoj posjeti Francuskoj predsjednika Crne Gore u tom periodu, međutim nažalost u tome nisam uspio “, stoji u inicijativi koju potpisuje Milan Knežević.