Politika

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ: OVAJ DAN JE POTVRDA ZAKAŠNJELE PRAVDE! SUDIJE I TUŽIOCI DA KAŽU KO IM JE NAREDIO DA NAS PROGONE

Autori Gordana Bojanić Adela Mulić

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić saopštio je danas nakon odluke Apelacionog suda koji je ukinuo prvostepenu presudu u slučaju "Državni udar" da DF ima namjeru da se suoči sa svima koji su, kako je kazao, "montirali taj lažni sudski proces".

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Mandić je saopštio da im je potvrđeno da je ukinuta presuda koju je sutkinja Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša donijela protiv njegovog kolege Milana Kneževića, njega, Mihaila Čađenovića.

"Nevini smo, presuda ne postoji! Mi ovo doživljavamo kao dan kada treba da se suočimo sa istinom, borba sa kriminalom treba da obuhvati i one koji su ljudima montirali procese sa strašnim posledicama. Razmislite u kakvom smo stanju živjeli. Branka Milić koja je propatila, general Dikić koji je četri godine bio u samici, da ne govorim o suzama Đorđevica pred sutkinjom Mugošom, dok nas je režim ponižavao", kazao je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

On je dodao i da namjeravaju da istaže sve tragove koji, kako je rekao, vode do Mila Đukanovića.

"Imali smo sigurnu pobjedu 2016. sve je zaustavio lažni državni udar. Đukanović i DPS koji je tada nezasluženo dobio izbore, a mi smo proglašeni teroristima", kazao je Mandić.

Lider DNP-a Milan Knežević rekao je da je ovaj dan potvrda da je zakasnjele pravde.

"Ne osjećamo radost,nije ovo praznik, sve što smo pričali na suđenju je istina, mi smo politički progonjeni ljudi. Hapsili su mi majku, brata,brata od strica, stavili mi nanogicu, ali istina je bila naša vodilja i ja sam ponosan", istakao je Knežević.

On je naglasio da neće krivično procesuirati Katnića, Čađenovića, Mugošu, sutkinje Vesnu Pean i Dragicu Vuković, ali ih poziva da saopšte ko im je naredio da progone Mandića i njega.

"Građani su 30. avgusta glasali za oslobađanje Crne Gore što znači da su nam vjerovali. Srećan sam što je ova oslobađajuća presuda i za državljane Srbije koji nisu uperili prstom u Mandića i mene, a SDT ih je maltretirao ne bi li nas optužili za nešto što nismo uradili", kazao je Knežević.