Politika

MANDIĆ: SRBI TREBA DA SARAĐUJU SA SRBIJOM, SDT JE TREBALO UKINUTI I RANIJE!

Autor Gordana Bojanić

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andriaj Mandić kazao je da predstavnici Srba u Crnoj Gori treba da sarađuju sa Srbijom jer od te saradnje , kako ej rekao, mogu imati samo korist.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

"Krenula je jedna gruba kampanja nakon mog nastupa u Župi Nikšićkoj. Ja sam tamo rekao da će buduća lokalna vlast sarađivati sa vlastima u Crnoj Gori, sa Vladom i da mi imamo podršku Srbije u Republike Srpske, govoreći o ekonomskim temama. Ljudi se u Nikšiću pozdravljaju sa 'dobro došla budućnosti'. Nikšićani vjeruju novoj generaciji koja se pojavila a koju u tom gradu predvodi Marko kovačević", kazao je Mandić na konferenciji za novinare.

On je kazao da NOVA kao srpska stranka treba da iskoristi mogućnost što ima dobre odnose sa Srbijom.

"Ako tu Srbiju hvale Putin, Merkel, Makron i koja po rastu ekonomije prva u Evropi, zašto mi ne bi iskoristili dobre odnose, da sjutra Srbija jedan dio ulaganja usmjeri prema Crnoj Gori", kazao Mandić.

"Zašto mi ne bi imali napredak kao Srbija, to je bila poruka koju sam želio da prenesem u Nikšiću. Ali ne, ovdje se svi davimo u mržnji, to je logika Mila Đukanovića", dodao je.

" Mi koji smo Srbi, želimo da radimo sa Srbijom, ovakvom koja je prva po razvoju u Evropi. Možemo da imamo samo korist. Mržnja treba da se iseli iz Crne Gore, mi smo se zato zalagali da u Vladi sjede i predstavnici Albanaca i Bošnjaka jer su nam tako veće mogućnosti", kazao je Mandić.

Govoreći o SDT-u, Mandić je kazao da ga je trebalo i ranije ukinuti.

"Nisu ostvarili rezultate, nova većina ima zadatak da promijeni nesposobno tužilaštvo, da se stane na kraj organizovanom kriminalu. Nije u pitanju revanšizam, ovo je posao nove vlasti", kazao je Mandić.