Politika

ĐUKANOVIĆ: Pred nama je vrijeme reafirmacije euro-atlantizma

Autor Adela Mulić

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ohrabren prvim tonovima predsjednika Bajdena i drugih predstavnika nove američke administracije, iskazao je uvjerenje i očekivanje da je pred nama vrijeme reafirmacije euro-atlantizma.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

On je danas primio ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke sa kojom je razgovarao o perspektivi partnerskih i savezničkih odnosa između dvije države i aktuelnim prilikama u našoj zemlji.

U saopštenju se navodi da je Đukanović uputio čestitke SAD-u na inauguraciji novog predsjednika Bajdena, kao i na uspješnim aktivnostima institucija te države na suzbijanju neprilika tim povodom.

"Iskazao je zadovoljstvo sadržajem razgovora koje je predsjednik Bajden imao sa evropskim liderima Merkel i Džonson na liniji zaključka da će Zapadni Balkan biti jedan od prioriteta američke vanjske politike", navodi se u saopštenju.

Đukanović je, kako je saopšteno, podsjetio i na nedavnu virtuelnu posjetu pomoćnika zamjenika državnog sekretara Metjua Palmera i razgovore sa Atlantskim savjetom, "što raduje i potvrđuje kontinuitet redovne komunikacije i razmjene informacija od obostrane koristi".

"Predsjednik je uz nadu da će masovna imunizacija označiti ulazak u završnu fazu borbe protiv pandemije COVID 19, zahvalio za napore koje SAD ulažu na globalnom planu, i za pomoć Crnoj Gori u okviru te politike", zaključuje se u saopštenju.