"POSTOJE GRANICE"

DPS NIKŠIĆ NAKON NAPADA NA AŠANINA: AKO SE OVAKO NASTAVI, UZVRATIĆEMO ISTOM MJEROM!

Autor Gordana Bojanić

Besprizoran i sraman napad na dr Iliju Ašanina dokaz je da naše društvo klizi ka potpunom gubitku kolektivnog razuma, kojem aktuelna vlast daje nesebičan doprinos, saopštili su danas iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Izvor: Vlada Crne Gore

Kako ističu u saopštenju, u ovakvom stanju čak ni ljudi iz najhumanije profesije, kojoj pripada ljekarski poziv, nijesu pošteđeni, nego na najružniji način etiketirani i nalaze se na najžešćem udaru destruktivnih grupacija.

“Smatramo izuzetno pogubnim nastavak atmosfere linča na nacionalnoj, etničkoj i vjerskoj osnovi, jer će u ovakvoj trenutnoj i daljoj situaciji naša država dotaći samo dno. Demokratska, građanska, i u svom drugom smislu slobodna Crna Gora će izgubiti svaki suštinski kapacitet i sve ovo će ostati samo deklarativna i puka jezička orijentacija bez realnog uporištva”, navode u DPS-u.

U tom cilju, poručuju, nadležni državni organi moraće pod hitno da zaštite sve građane od daljih šovinističkih i drugih netrpeljivosti, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost.

“U suprotnom susrešćemo se sa nesagledivim posljedicama koje će u finalu doprinijeti gubitku osnovnih temelja i vrijednosti na kojima smo insistirali i mukotrpno gradili decenijama unazad”, dodaju u DPS Nikšić.

Naglašavaju da će Demokratska partija socijalista, svjesna svog značaja i uloge u društvu, nastojati da civilizovano i pristojno odgovori na napade primitivizma, sa kojim su suočeni u Nikšiću.

“Ipak, upozoravamo čitavu crnogorsku javnost da postoji granica našeg strpljenja te da ćemo, ukoliko se ovakav trend nastavi, uzvratiti žestoko istom mjerom u cilju zaštite svojih članova”, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Tagovi