Politika

ERAKOVIĆ: Zajednička platforma koju će okupiti DPS, ŠANSA ZA CRNU GORU

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

DPS u ovom trenutku jedina je stranka koja ima politički i kadrovski kapacitet da smiri uzavrele strasti u Crnoj Gori, sačuva njenu samostalnost i nezavisnost, obezbijedi prosperitet svih građana, smatra potpredsjednik stranke Jevto Eraković.

Eraković je u intervjuu Pobjedi kazao da šansu Crne Gore vidi u formiranju zajedničke platforme koja će okupiti DPS, tradicionalne koalicione partnere i dio nove parlamentarne većine, koji će napraviti otklon od sadašnje retrogradne i opasne politike.

"Takva grupacija bi bila u stanju da oblikuje novu strategiju razvoja države uz uvažavanje opravdanih primjedbi gađana iznijetih na prethodnim izborima", istakao je Eraković.

Izbori u Nikšiću, smatra on, pokazaće da će se „Nikšićani odlučiti da podrže slobodu i svoju državu, i da odluke o svojoj i o budućnosti Nikšića i Crne Gore donose samostalno, a ne kao marionete u rukama drugih“.

"Dobro smo razumjeli poruku koju su nam građani Crne Gore poslali na posljednjim izborima, spremni smo da se mijenjamo, ali od osnovnih programskih ciljeva, u čijem su centru demokratsko građansko društvo, ekonomski prosperitet i evropske integracije, ne odustajemo", rekao je Eraković za Pobjedu.

Možda ce vas zanimati