Politika

SD: Prihvatite donaciju vakcina, ne igrajte se sa životima građana

Autor Adela Mulić

Nakon dodatnih pojašnjenja koje je javnost dobila od gospodina Petrosa Statisa, koristimo priliku da još jednom apelujemo na ministarku zdravlja Jelenu Borovinic-Bojovic da se mane političke ostrašćenosti i prihvati Crnoj Gori prijeko potrebnu donaciju vakcina.

Izvor: Promo/Socijademokrate

“Ministarka posjeduje sve mogućnosti da se uvjeri u to odakle su vakcine stigle i provjeri apsolutno sve vezano za njih, a gospodin Statis je, kao sto se može vidjeti, više nego raspoložen za saradnju i na tom planu. Ministarku bismo podsjetili da, ako i kada vakcine stignu, njih neće primati pripadnici ove ili one partije, vjere i nacije, vec najugroženiji građani Crne Gore, po prioritetima -zdravstveni radnici, najstariji dio populacije, hronični bolesnici”, poručuju iz SD-a.

Iz SD-a, su se potom obratili Borovinić Bojović, postavljajući niz pitanja, kojima ukazuju na gubitke društva, nastale odbijanjem donacije Statisa.

“Da li ste svjesni, ministarko Borovinic-Bojovic, da nam je virus usao u staračke domove, a vakcina ni na pomolu? Da li ste svjesni da su naši roditelji, babe i đedovi, ugroženi toliko da im životi vise o koncu? Da li znate da su naši zdravstveni radnici na izmaku snaga, i fiziđki i psihiđki? Za to vrijeme se Vi politički nadgornjavate sa opozicijom, pritom nam još uvijek ne dajući informaciju kada možemo očekivati početak imunizacije”, pitaju Socijaldemokrate.

Iz SD-a navode da, ministarka Borovinić Bojović, javnosti daje različite informacije od kojih se nijedna ne ispostavi kao tačna.

“Stoga Vas još jednom pozivamo da ponovo razmotrite prihvatanje ove donacije jer je ona prijeko potrebna građanima Crne Gore. A virus ne bira i jednako smo ugroženi svi, bez obzira na naše sličnosti i razlike, sto smo, nažalost, imali prilike da se uvjerimo za ovih nešto manje od godinu dana”, zaključuju iz SD-a.