Politika

RADULOVIĆ O PLANU VLADE: Do početka ljetnje sezone Crna GoraDA BUDE KORONA BEZBJEDNA DRŽAVA

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je danas, u online formatu, sa ministarkom za Evropu i Amerike Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Vendi Morton.

Radulović je, na interesovanje sagovornice, upoznao sa aktuelnom političkom scenom u Crnoj Gori, posebno u pogledu međuninstitucionalnog dijaloga, saopšteno je Ministarstva vanjskih poslova.

“U tom smislu, on je posebno naglasio da je spremnost lidera parlamentarne većine za otvoreni dijalog odraz demokratske zrelosti i odgovornosti prema građanima koje zastupaju”, ističe  se u saopštenju.

Šef crnogorske diplomatije je upoznao Morton sa našim ključnim vanjskopolitičkim prioritetima, te da je njegova prva posjeta realizovana u Berlinu jasan signal usmjerenja nove Vlade.

Kako je ocijenio, članice NATO i EU predstavljaju važne saveznike i partnere za Crnu Goru, pri čemu je saradnja sa Ujedinjenim Kraljevstvom od velikog značaja za naš evroatlantski i evropski put.

„Ujedinjeno Kraljevstvo i posle Bregzita ostaje dio Evrope, i zahvalni smo na podršci koju aktivno pruža regionu Zapadnog Balkana“, kazao je on.

“On je istakao da je plan Vlade da do početka ljetnje sezone Crna Gora bude „korona bezbjedna“ država, prvenstveno u cilju zaštite zdravlja ljudi ali i naše ekonomije. Kako je naglasio, veoma je važno da ova turistička sezona bude uspješna, u cilju oporavka od negativnih posljedica pandemije”, navodi se u saopštenju MVP.