Politika

Stathis donirao Crnoj Gori 10.000 vakcina protiv kovida

Autor Adela Mulić

Vlasnik Adriatic propertisa i Universal Capital Banke Petros Stathis ponudio je donaciju 10.000 vakcina za borbu protiv Covid19 Crnoj Gori, saopšteno je večeras iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Kako se ističe, predsjednik Milo Đukanović nastavio je da kontinuiranom saradnjom sa uvaženim međunarodnim partnerima pomaže u objezbjeđivanju potrebnih ljekova, medicinske i zaštitne opreme u cilju uspješnog suzbijanja epidemije koronavirusa u Crnoj Gori.

“Tako je, ovoga puta, zahvaljujući dobročinstvu Petrosa Stathisa-vlasnika kompanije Adriatic propertis i Universal Capital banke, koje uspješno posluju u Crnoj Gori, obezbijeđena donacija od 10.000 vakcina za borbu protiv COVID-19, koje u roku od nekoliko dana mogu biti na raspolaganju zdravstvenom sistemu Crne Gore”, navode u Đukanovićevom kabinetu.

Riječ je o vakcini državne kineske kompanije Sinopharm, koja je zvanično odobrena i već se koristi u više država svijeta.

Đukanović je zahvalio Stahisu na izuzetno odgovornom odnosu prema Crnoj Gori i zdravlju građana i ukazao na važnost održavanja kvalitetnih partnerskih i prijateljskih odnosa sa kompanijama i pojedincima u Crnoj Gori i inostranstvu.