Politika

NA KONSULTACIJAMA U MVP SJUTRA NEĆE PRISUSTVOVATI ŠESTORO AMBASADORA?

Autor Adela Mulić

Ministarstvo vanjskih poslova i premijer Krivokapić izazvali su pravu buru u crnogorskoj javnosti ocjenom da su pojedini ambasadori radili na štetu državnih interesa, a onda i direktivom da svi šefovi DKP kupe kartu "u jednom pravcu" i pojave se 18. januara u Podgorici.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Prema saznanjima Antene M, na konsultacije koje śutra treba da budu održane u Ministarstvu vanjskih poslova neće doći ambasadori: Nebojša Kaluđerović (SAD), Darko Pajović (Kina), Vera Kuliš (Njemačka), Ivan Ivanišević (Francuska), Sanja Vlahović (Italija) i Miodrag Vlahović (Sveta Stolica).

Razlozi nedolaska šestoro ambasadora su, tvrde naši izvori, različiti - od zdravstvenih, do problema sa avio linijama, zakomplikovanih epidemiološkim mjerama, zbog kojih mnoge države pooštravaju režim putovanja.

Predsjednik države odbio je da potpiše Vladin opoziv osam crnogorskih ambasadora. Đukanović je svoje odbijanje utemeljio, između ostalog, na izostalom obrazloženju opoziva i nepoštovanju profesionalnog i ljudskog digniteta naših diplomata.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović najavio je da će sa ambasadorima razgovarati i izjave o njihovom radu objasniti i predsjednik Vlade.