Politika

MEDOJEVIĆ NAKON SUSRETA SA JOANIKIJEM: "Nisam imao problem sa SPC, samo sam kritikovao VLADU"

Autor Jovana Raičević Izvor Novosti.rs

Lider Pokreta za promene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević sastao se danas sa vladikom Joanikijem, a nakon susreta je za Novosti.rs kazao o čemu su razgovarali i kakav je njegov dalji plan za izbore u Nikšiću.

Na pitanje Novosti da li su razriješeni nesporazumi između njega i vladike, Medojević je ukazao da nikada nije imao bilo kakvih nesporazuma sa vladikom, koga je nedavno, pominjao u javnim obraćanjima.

“Nisam nikada imao problem sa SPC u Crnoj Gori, posebno ne sa episkopom budimljansko-nikšićkim i administratorom Mitropolije crnogorsko-primorske gospodinom Joanikijem. Danas sam u katedralnom manastiru Eparhije budimljsnsko-nikšićke, Đurđevi stupovi u Beranama, sa njim imao veoma poučan, dobronameran i hrišćanski razgovor”, izjavio je Medojević, koji je na sastanak sa vladikom Joanikijem doputovao sa liderom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem.

On je naveo da je tada samo kritikovao Vladu premijera Zdravka Krivokapića.

“Mislim sa puno prava, jer, nije urađeno mnogo toga što je odavno trebalo riješiti. Evo, zbivanja u Nikšiću govore da sam apsolutno bio u pravu kada sam tražio hitne smjene u vrhu Uprave policije. Da se to tada uradilo i da je bilo smjena u policiji ne bi se dešavalo da se u Nikšiću dva mjeseca pred izbore pred očima policije i tužilaštva krše zakoni, kupuju i podmićuju građani. Ja sam tražio da se stane na put toj hobotnici što prije. Da je to učinjeno, danas bi specijalni policijski tim u Nikšiću za nekoliko dana uhapsio dvadesetak ljudi koji vrše kupovinu glasova u korist DPS i ostali bi se umirili. Ovako, sve je znatno komplikovanije, ali, u Nikšiću mora da pobijedi zakon, pravda i poštenje”, ističe Medojević.

Ocjenjuje i da nema dileme, Pokret za promjene biće na istoj listi sa saborcima iz Demokratskog fronta, istču Novosti.rs.

“A na njoj očekujemo iste partije ali i nova lica iz političkih grupacija i udruženja građana koji žele da nam se pridruže. Najbolja varijanta za građane Nikšića ali i cijelu Crnu Goru je da opozicija nastupi kao i na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori u tri kolone, da nam se pridruže svi koji su do sada iz ovog ili onog razloga bili po strain i da se sruše Đukanovićev DPS i njegovi privesci iz SD”, zaključuje Medojević.

Možda ce vas zanimati