Politika

MANDIĆ: MI SMO 30 GODINA BILI U ROPSTVU SADA NE ZNAMO DA UŽIVAMO U SLOBODI

Autor Adela Mulić Izvor Standard

Jedan od lidera DF Andrija Mandić je gostujući na beogradskoj TV Happy, zajedno sa politikologom i direktorom Društva za istraživanje politike i političke teorije Vladimirom Pavićevićem,kazao da ljudi u Crnoj Gori ne mogu da se naviknu na promjenu vlasti.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

“Mi smo 30 godina bili u tamnici, ropstvu. Sada kada smo izašli iz tog ropstva, prosto ne znamo da uživamo u toj slobodi, nego želimo poput zatvorenika da se vratimo ponovo u zatvor poslije 30 godina, gdje se mi, kao opozicija, najbolje snalazimo. Mi tu znamo pravila, znamo kako se borimo protiv režima”, rekao je Mandić, pišu Vikend novine.

On je podsjetio da je mitropolit Amfilohije uticao na formiranje sadašnje vlasti.

“Mitropolit Amfilohije u Manastiru Ostrog nije rekao da Dritan Abazović treba da bude glavni. U Ostrogu smo raspravljali da li da Zdravko Krivokapić bude mandatar ili ne. Ali niko nije dovodio u pitanje učešće svih partija koje su osvojile većinu u toj Vladi. Nakon Ostroga, naš kandidat za premijera šalje mejl, o tome postoji čitava prepiska, i naša koalicija dobija deset ministarskih mjesta i mjesto potpredsjednika Vlade. Onda je mitropolit obolio od korone, a nedugo zatim i umro. Istog dana kada je mitropolit Amfilohije preminuo, dobijamo novi zahtjevi to ekspertska vlada bez političara. Dok je bio živ mitropolit govorilo se o normalnoj raspodjeli”, kaže Mandić.