Politika

IMOVINSKI KARTON VUKŠIĆA: Vršilac dužnosti ANB-a ima ŠEST STANOVA, DVIJE KUĆE, DVA BMW-a

Autor Gordana Bojanić Izvor Standard

Novi vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost advokat Dejan Vukšić, prethodno je obavljao funkciju predsjednika Skupštine Opštine Kotor.

Izvor: MONDO

On je kao javni funkcioner posljednji put predao Agenciji za sprječavanje korupcije izvještaj o prihodima i imovini 1. decembra 2020. godine, dok je još obavljao funkciju predsjednika SO.

U imovinskom kartonu stoji da je Dejan Vukšić kao predsjednik SO Kotor primao naknadu od 1,26 eura mjesečno, odnosno 15,12 godišnje.

Međutim, prijavio je i primanja na redovnom poslu naznačenom kao “samostalna djelatnost”, gdje je prihodovao po 5.000 eura mjesečno, odnosno 60.000,00 eura godišnje.

Njegova supruga Jasmina Vukšić zaposlena je u OŠ “Branko Brinić” gdje prima platu od 622,00 eura.

Kada je u pitanju pokretna imovina, porodica Vukšić posjeduje pet automobila i jedan plovni objekat, a svi su stečeni kupovinom.

Na Dejana Vukšića, sada vd direktora ANB-a, vodila su se dva automobila marke BMW jedan 2016. i drugi 2018. godište.

Njegova žena takođe posjeduje automobil marke BMW X1 2017. godište, a u njenom vlasništvu je i plovni objekat 2019. godište. Njegov sin posjeduje vozilo marke Mercedes Benc 2014, a ćerka marke Peugot 208 2015. godište. 

Što se tiče nepokretnosti u vlasništvu Dejana Vukšića, on posjeduje 6 stanova koji su stečeni kupovinom, a njegova supruga Jasmina dva stana.

Vukšić prema imovinskom kartonu ima dvije kuće stečene nasljedstvom.

Tagovi

ANB