Politika

IMOVINSKI KARTON BOJANIĆA: IMA UDIO U VLASNIŠTVU 47 NEPOKRETNOSTI

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić predao je Agenciji za sprječavanje korupcije izvještaj o prihodima i imovini, u predviđenom roku od 30 dana od dana stupanja na funkciju.

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

On ima udio u vlasništvu čak 47 nepokretnosti, dok njegova supruga posjeduje četiri poslovna prostora, piše Standard.

Ministar Mladen Bojanić prvu platu primio je u iznosu od 1.444,52 eura.

Njegova supruga Ivana Gogić zaposlena je u MiV DOO Podgorica, gdje prima minimalnu zaradu od 222 eura.

Mladen Bojanić ima udio u 47 nekretnina, a njegova supruga je vlasnica četiri poslovna prostora. On je takođe vlasnik jednog stana od 61 kvadrat, dok supruga posjeduje i jedan nestambeni prostor, stečen kupovinom, navodi Standard.

Ministar Bojanić posjeduje automobil marke Opel Astra enjoy B 1.6. D , koji je 2016. godište i stečen je kupovinom.

Njegova supruga Ivana Gogić ima automobil Renault Clio 2013. koji je takođe stečen kupovinom. Saglasnost o pristupu podacima na računima bankarskih i drugih finansijskih institucija od strane Bojanića nije data, naglašava Standard.

Kako stoji u imovinskom kartonu koji je Bojanić podnio Agenciji za sprječavanje korupcije Mladen Bojanić i njegova supruga na tekućim računima imaju po dvije hiljade eura. Takođe, oni imaju udio u vlasništvu drugih pravnih lica, navodi Standard.

Mladen Bojanić ima 40% vlasništva u E-Novativa DOO, kao i 100% vlasništvo u NVO Fondacija za građansku hrabrost. Njegova supruga ima udio od 50% u Miv DOO gdje je i zaposlena, zaključuje Standard.