Politika

MEDOJEVIĆ OPTUŽIO SPAJIĆA I KRIVOKAPIĆA: Brutalna pljačka građana, ko je iz Vlade uzeo pare?

Autor Adela Mulić

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević ponovo je optužio premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajić za malverzacije prilikom emisije državnih obveznica.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

On je kazao da su Spajić i Krivokapić radili tajno, ali organizovano i u direktnoj pogodobi ugovorili drastično veću kamatu nego što bi dobili kroz javnu i transparentnu proceduru.

“Slovenija je izdala desetogodišnju obveznicu sa kamatama do dospijeća u visini minus 0,096 odsto i kuponsku kamatnu stopu nula posto u visini 1,75 milijardi, što znači da će realizacijom zaduženja kod investitora dobiti 17 miliona eura koje neće trebati da vrati”, objasnili su iz Ministarstva finansija Slovenije. Toliko o našim ekspertima koji su nas zadužili sa kamatom od 2,875 odsto. Toliko o izjavi Milojka Spajića da smo super prošli da i da bi kamata u januaru bila višestruko veća”, saopštio je Medojević.

On je poručio da ko je god ozbiljno pratio kretanja na tržištu kapitala znao je da je “ponuda jeftinog novca štampanog zbog pandemije ogromna i da su kamate nikad niže”.

“Ali trebalo je uzeti masne provizije i oštetiti ovu već ojađenu državu za destine miliona eura. Poreski obveznici ce platiti ovaj “fenomenalni” posao Zdravka i Mickeja 140 miliona eura kamate. A Slovenicima investitori plaćaju da im pozajme novac”, saopštio je lider Pokreta za promjene.

“Ko je iz Vlade Crne Gore uzeo pare? Ali šta ja znam, mene treba u zatvor. A vi botovi Zdravkovi naručite još jedan sendvič sa salamom. Na moj račun”, zaključio je Medojević.