Politika

MILAČIĆ: PROLAZI VRIJEME NEDODIRLJIVIH NIKO PA NI MIĆUNOVIĆ NEĆE BITI TAKAV!

Autor Adela Mulić

Privođenje i zadržavanje Brana Mićunovića pokazuju ono za šta smo se kao narod 30. avgusta izborili, da u Crnoj Gori nema i ne smije biti nedodirljivih, ističe Milačić u saopštenju.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

"Svako će morati pred nadležnim državnim organima da odgovara ukolilo je prekršio zakone ove zemlje, ma kako se on zvao, pa i kada je u pitanju osoba čije ime se trideset godina izgovaralo najtišim tonom, čije ime oslikava cjelokupnu sliku režima koji je prošlost Crne Gore. Nakon trodecenijske diktature svi u Crnoj Gori, pa i Brano Mićunović se moraju naviknuti na to da su građani Crne Gore kao i svi ostali, bez privilegija, da nikakva nadzemna ili podzemna moć ne može kupiti izbjegavanje odgovornosti, ukoliko je bilo ko radio suprotno zakonu, a njegova nevinost ili krivica dokazivaće se pred sudom, kao jedinom nadležnom institucijom u presuđivanju.Vrijeme u kom smo progonjeni pa hapšeni zbog izgovorene riječi, u kom smo izvođeni pred policiju, tužioce pa sudove u montiranim procesima koji su ličili na pozorišta izrežiranih drama iz nečijih kabineta, po nečijim nalozima, u kom smo zadržavani mimo krivičnih prijava, više se neće vratiti, , kazao je Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.

Milačić posebno naglašava da je došlo vrijeme da svako pred zakonom nosi breme svoje odgovornosti, kao i da je došlo vrijeme da građani Crne Gore mirno spavaju, a oni koji su kršili zakon razmišljaju o svojoj mirnoj ili nemirnoj savjesti, kako god se oni zvali.