Politika

BEČIĆ U PLJEVLJIMA: Rešenje o velikoj zagađenosti vazduha PRIORITET

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa predsjednikom Opštine Pljevlja, Igorom Golubovićem.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

U sadržajnom razgovoru, predsjednik Skupštine je istakao važnost unapređenja strateškog korišćenja značajnih prirodnih resursa i ukazao na neophodnost rješavanja ozbiljnih ekoloških problema koji opterećuju život svih stanovnika opštine, piše Standard.

Tokom razgovora koji je upriličen u okviru zvanične posjete opštini Pljevlja, predsjednik Bečić se osvrnuo na brojne razvojne potencijale u poljoprivredi, drvoprivredi, novim turističkim vrijednostima i drugim privrednim sektorima čijom adekvatnom valorizacijom se mora stvoriti prilika za neophodan rast životnog standarda svih građanki i građana Pljevalja, navodi Standard.

Kako ističe Standard, sagovornici se se saglasili da jedan od prioriteta Vlade Crne Gore mora biti toplifikacija Pljevalja, što bi u značajnoj mjeri stvorilo preduslove za rješavanje jednog od gorućih problema pljevaljskog kraja - velike zagađenosti vazduha.

Predsjednik Opštine, Igor Golubović upoznao je predsjednika Bečića sa realizovanim projektima u prethodnom periodu i istakao važnost decentralizacije Crne Gore.

Ovom prilikom, on je uputio izraze zahvalnosti na donaciji koju je Skupština Crne Gore uputila Opštoj bolnici u Pljevljima, koja se suočava sa ozbiljnim problemima, zaključuje Standard.