Politika

OČEKIVANJA POLITIČARA: Istinski dijalog i stabilizacija epidemiološke krize u 2021. godini

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Korona virus i izbori. Po tome će poslanici pamtiti godinu za nama, za kojom kako ocjenjuju neće žaliti, piše RTCG.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

U narednoj očekuju stabilizaciju epidemiološke krize, i ekonomski rast a vjeruju i da će u našoj zemlji konačno zavladati istinski dijalog, koji nam je svima neopodan kako bi se riješili podjela jednom za svagda, navodi RTCG,

Korona. Na nju poslanici prvo pomisle dok se prisjećaju godine za nama, ističe RTCG.

''To je jedna nova okolnost koja je zadesila građane planete u kojoj smo morali da izmijenimo okolnosti i u kojima živimo, radimo družimo se'', izjavila je iz Demokrata, Tamara Vujović.

''Po ovom virusu korona koji je zaista zadesio cijeli svijet i koji je zadao velike nevolje, prije svega zbog velikog broja žrtava a onda i zbog tragičnih posljedica po ekonomije, ne po Crnu Goru nego i svih zemalja svijeta'', istakla je poslanica SDP-a, Draginja Vuksanović.

Poslanica DPS- a, Aleksandra Vuković, minulu godinu neće pamtiti samo po koroni i izborima koji su promijenili političku scenu Crne Gore, naglašava RTCG.

''Ja ću je pamtiti po jednom festivalu koji se u avgustu dogodio u Kolašinu. Festival Radovanu Zogoviću, zbog njegovih prkosnih strofa, zbog njegove antišističke procrnogorske pozicije , životnog poziva čoveka i zbog toga što nikada nije pristao na ono što nije htio da bude'', rekla je Vuković.

Zato sve loše treba ostaviti za sobom, i okrenuti se ka boljoj budućnosti. To možemo samo udruženim snagama, ocjenjuje RTCG.

''Ne kažem da se vratimo u stare tokove zbog toga što neće biti skoro moguće, ali vjerujem u napredak nauke, saznaja, tako da vjerujem da će pojava vakcine dovesti do odredjene normalizacije'', jasna je iz Demokrata Tamara Vujović.

Političari i neizostavno - očekivanja na političkoj sceni.

''I 2021 će biti nastavak ove dvije godine koje se tiču tenzičkih pozicija u Crnoj Gori. Govorim tenzičnih iz razloga što nova vlada na načn na koji je ona sastavljena ona će ove slabosti u ovijh dvadesetak dana time da mijenjaju mišljenje svakih tri dana ... Promijenili su mišljenje, tako i 2021 će biti godina raznih iskušenja'', kazao je iz Force, Genci Nimanbegu.

''Svaka promjena je dobra, vidjećemo da li može biti bolje ili može biti još gore. Vrijeme će pokazati vrlo brzo'', naglasla je Vuksanović.

''Izgleda da ćemo se i dalje suočavati sa problemima sto se tice corone, i to ne samo zdravstvenim nego i ekonomskim problemima'', jasna je  Bošnjak.

''Mislim da Crna Gora to zaslužuje, da te sve podjele koje uništavaju crnogosko nacionalno biće budu za nama, i da napravimo veliki korak ka članstvu u EU, što bi nas dovelo na nivo normalnog prosječnog građanina'', saopštio je iz Liberalne partije Andrija Popović.

Za sve to važan je dijalog - jednoglasni su poslanici, zaključuje RTCG.