Politika

KRIVOKAPIĆ: ĐUKANOVIĆ I DALJE CRNU GORU TRETIRA KAO SVOJ FEUD!

Autor Adela Mulić

Premijer je na Twitter-u istakao da, osim što krši Ustav i zakone ove zemlje, Đukanović se igra građanima, njihovom imovinom i pravima koja proističu iz Ustava.

Izvor: Vlada Crne Gore/S. Matić

Odluka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da vrati nekoliko zakona, koji su usvojeni na sjednici Skupštine 29. decembra, na ponovno odlučivanje najbolje pokazuje kako proces kohabitacije funkcioniše u praksi. Đukanović ne dozvoljava mirnu tranziciju vlasti u Crnoj Gori i nastavlja u višegodišnjem maniru da Crnu Goru tretira kao svoj feud, saopštio je danas predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić.

“Udarom na bankarski sektor i male privrednike predsjednik Crne Gore nam poručuje da ga nije briga za državu ukoliko neće biti njen vlasnik”, poručio je Krivokapić.

Podsjećamo, Đukanović je vratio na ponovno odlučivanje sve zakone koje je Skupština usvojila 29. decembra, ističući da je otvoreno pitanje da li je prilikom početka te sjednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum, kao i usaglašenost usvojenih zakona sa Ustavom Crne Gore i važećim pravnim propisima.

Takođe, ukazao je i na otvoreno pravno pitanje konstatovanja prestanka mandata poslaniku Filipu Adžiću i potvrđivanja mandata Suade Zoronjić.