Politika

MARKOVIĆ: ZAKON ĆE TRAJATI KOLIKO I OVA VLADA! OKUPIMO SE U JEDAN BLOK ZA ODBRANU CRNE GORE

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA Izvor Pobjeda

Izmijenjeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti važiće tačno onoliko koliko će trajati ova Vlada, poručio je zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Duško Marković.

Izvor: Vlada Crne Gore

"Eliminacija ovakvog zakona, zakona jedne crkve, koja je umislila da može da vlada Crnom Gorom, sveta je dužnost pojedinaca, stranaka i pokreta kojima je u srcu slobodna, građanska, nezavisna i evropska Crna Gora", rekao je Marković u intervjuu Pobjedi.

On je kazao da onolika hitnoća u postupanju Skupštine, potreba njene rukovodne strukture da u jednom trenutku preuzme i nadležnosti Državne izborne komisije, i izglasavanje Zakona jasno ukazuju da se radi o opasnoj akciji protiv Crne Gore-

"I potvrđuje naše opredjeljenje da moramo odbraniti Crnu Goru i njena demokratska, civilizacijska i antifašistička dostignuća", kazao je Marković.

Prema njegovim riječima, cjelokupna crnogorska i međunarodna javnost mogla je da se jasno uvjeri da pravna država, legalnost i zakonitost, više ne postoje u Crnoj Gori.

"Takozvana nova vlast je demonstrirala da je spremna na sve kako bi sprovela u djelo jedinu ideju koja ih je okupila: rastakanje crnogorske države i njeno utapanje u ,,srpski svet“, kazao je Marković.

Krivokapićeva Vlada je, kaže on, to pokazivala svakim svojim potezom u prethodnih mjesec dana, ali je tek pretvaranjem Skupštine Crne Gore u ,,Podgoričku skupštinu“ troglava koalicija ogolila do koje mjere je spremna da gazi Ustav, zakone i sve demokratske principe.

"Ako je neko i imao iluziju da se u Crnoj Gori nakon izbora 30. avgusta odvijaju proevropski procesi, ne može više zatvarati oči pred brutalnim pravnim nasiljem i bezakonjem u koje je uvedena Crna Gora", rekao je Marković.

On je upozorio na "dubinu" opasnosti sa kojom se suočava država i naglasio da se u ovom odsudnom trenutku za "naš" opstanak moraju okupiti sve snage u jedinstveni blok za Crnu Goru.

"Moramo imati jasan, odlučan i jedinstven odgovor domaćim nasilnicima i svima u međunarodnoj zajednici koji aminuju nasilje nad našom državom, a odgovor je: Ovoga puta, to vam neće proći", poručio je Marković.