Politika

BOŠNJAK: NEĆEMO DOZVOLITI UKIDANJE NERADNE NEDJELJE! Ministar neka popriča sa radnicima u trgovinama

Autor Gordana Bojanić

Pokret za Promjene neće dozvoliti da se sada poništi jedna od rijetkih, pravednih i humanih odluka koju je donijela prethodna vlast uz našu podršku, a to je neradna nedelja, saopštila je potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Ona je poručila da nova Vlada, bez obzira na ekonomsku situaciju, ne smije da ide na ruku vlasnicima kapitala, već mora da vodi računa o ljudima zaposlenim u trgovini i uslužnim djelatnostima, koje poslodavci drže u nezaštićenom, gotovo robovlasničkom položaju.

“Najugroženije su žene, jer one su uglavnom te koje rade u trgovini i bave se uslužnim djelatnostima koje, i ta neradna nedelja je za njih koje rade za platu daleko ispod prosječne značila sve., konačno dan koji mogu da provedu sa svojom porodicom”, ukazala je Bošnjak koja je i poslanica Pokreta za promjene.

Kako je ocijenila, neradna nedjelja je delikatno pitanje i Vlada ne smije ishitreno da donese diskriminatorsku odluku.

“Oko 45.000 ljudi radi u sektoru trgovine i uslužnih djelatnosti, a uglavnom su žene, i ne smijemo ih opet gurnuti u agoniju i “čeljusti” pohlepnih poslodavaca sa kojom su se godinama suočavale”, naglasila je Bošnjak i pitala ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića da li zna ko su vlasnici trgovačkih lanaca.

Bošnjak mu je poručila i da Crna Gora nije sređena država poput one u kojoj se školovao.

“Nije ovo sređena država poput one u kojoj se on školovao, već surova balkanska država gdje skorojevići koji su se nelegalno obogatili glume ugledne poslodavce i elitu, a u stvari su jedni obični izrabljivači radnika, okrutni i nemilosrdni. Neka se malo ministar Milatović prošeta i popriča sa radnicama u trgovinskim lancima pa ćemu sve biti jasno”, naglasila je Bošnjak.

Možda ce vas zanimati