Politika

ŠEHOVIĆ: Šteta zbog gašenja Montenegro Airlinesa veća od 200 miliona eura

Autor Ana Božović

Poslanik SD-a Damir Šehović kritikovao je Vladinu odluku o gašenju nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines MA i istakao da se time gubi drugo po veličini državno preduzeće čiji je godišnji prihod oko 70 miliona eura.

Izvor: Ministarstvo prosvjete/V.Tomović

"Vlada gasi drugo po veličini državno preduzeće sa 350 zaposlenih (značajan broj licencirano vazduhoplovno osoblje), sa godišnjim prihodom od oko 70 miliona eura, koje godišnje preveze preko 650.000 putnika, a koje ostvaruje direktan doprinos prihodima države od turizma 180 miliona eura", napisao je Šehović na Twitteru.

Kako je istakao, ugasiće preduzeće koje leti na oko 30 destinacija u 15 država, koje godišnje dobavljačima u Crnoj Gori donosi 13 miliona eura, a budžetu države po osnovu poreza, doprinosa, trošenja neto plata i pripadajućih prihoda budžeta od profita Aerodroma preko 33 miliona eura.

On je naveo da će takva odluka prouzrokovati štetu po ekonomiju veću od 200 miliona eura.

“Posljedice ove nepromišljene i brzoplete Vladine odluke će prouzrokovati ukupnu trajnu direktnu i indirektnu štetu po našu ekonomiju od preko 200 miliona €! Još jedna konkretna potvrda da imamo eksperimentalnu a ne ekspertsku Vladu. Oslobodilački i spasilački, nema šta”, napisao je Šehović.