Politika

MEDOJEVIĆ: Apostoli TAJNO ugasiše MA!

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik Pokreta za promjene PzP i jedan od lidera Demokratskog fronta DF Nebojša Medojević komentarisao je najavu Vlade o gašanju Montenegro Erlajnza MA i osnivanju nove avio kompanije

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On je kazao da izvršna vlast sa nevjerovatnom lakoćom donosi odluke teške više stotina miliona eura, bez stručnih analiza, fizibiliti studija, biznis planova, istraživanja tržišta, javne rasprave.

“Apostoli su danas najavili da ce da ugase Montenegro Erlajnz, i da osnuju novu avio kompaniju sa “nula eura”. I na ovom projektu rade “tajno, ali organizovano” “,naveo je Medojević na Fejsbuk profilu.

“Apostoli moraju obavijestiti javnost o nalazima fizibiliti studije i analizama slučaja različitih modela zatvaranja MA i osnivanja nove kompanije. Poreski obveznici moraju znati koliko će sve to da košta i ko će to da plati? Da li će se nova kompanija osnivati sa privatnim parterom, koliko će biti učešće države”, naveo je Medojević.

Prema njegovim riječima, nevjerovatna je lakoća donošenja odluka koje imaju ogromne posljedice po državnu imovinu ili javna budžetska sredstva bez ikakvih brojki, proračuna, procjena.

“Ako je ideja da država preuzme dugove MA i onda da istu kompaniju sa očišćenim bilansima, nazovu drugačije, otpuste malo radnika, obezbijede novac iz budžeta ili daju garancije za kredite i nastave po starom, onda smo džaba krečili. Neko će uzeti masne provizije i sve isto. Opet tajno, netrasparentno, sa mogućim konfliktima interesa, što opet otvara pitanja korupcije i zaštite javnog interesa. Opet treba da im vjerujemo na riječ, da niko nije uzeo provizije “,zaključio je Medojević