Politika

SASTANAK U MUP-U: LAZOVIĆ PITAO NOVOG MINISTRA ŠTA ZNA O NJEMU, EVO ŠTA MU JE SEKULOVIĆ ODGOVORIO

Autor Gordana Bojanić Izvor Standard

Na sastanku u Ministarstvu unutrašnjih poslova koji je održan prije nekoliko dana, prvi put su za istim stolom sjeli ministar Sergej Sekulović, državni sekretar Rade Milošević i više šefova iz Uprave policije.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Kako saznaje Standard od učesnika sastanka, susret je osim protokolarnih stvari i vidno usiljenih pozdrava obilovao neformalnim pitanjima i odgovorima u vezi sa radom policije, te najavom “korjenitih kadrovskih promjena”.

Zoran Lazović, pomoćnik direktora Uprave policije Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije je, prema informacijama Standarda, u jednom trenutku postavio pitanje ministru Sekuloviću šta zna loše o njemu. Ministar je Lazoviću rekao da ne zna ništa o njemu i o njegovom radu.

Na isto pitanje upućeno državnom sekretaru Radu Miloševiću, koji je ranije krtikovao rad Uprave policije i čelnika te institucije, te najavljivao smjene rukovodećeg kadra, Lazović je dobio interesantan odgovor.

“Samo ono iz javnog mnjenja. Ništa više”, odgovorio je Milošević.

Pomoćnici direktora sektora u UP, koji su prisustvovali sastanku, tražili su od ministra Sekulovića, da prenese premijeru Zdravku Krivokapiću da očekuju izvinjenje za nedavno izgovorene ocjene na njihov račun.

Krivokapić je nakon imenovanja Veska Damjanovića za vd direktora UP rekao da između postojećih zakonskih mogućnosti nema dobrih rješenja, odnosno da biraju „boljeg od goreg“.

Rade Milošević je bivši politički direktor Abazovićeve stranke i bio je kandidat za nosioca liste Ure u Nikšiću.

Milošević je ipak najpoznatiji kao predsjednik Zavoda za zapošljavanje tokom mandata u Vladi izbornog povjerenja.