Politika

LEPOSAVIĆ DIJELI OTKAZE u svom resoru, ovo su članovi Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte

Autor Gordana Bojanić Izvor Standard

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić započeo je sa razrješavanjem kadrova unutar svojih resora, prenosi Standard.

Izvor: Vlada Crne Gore/B. Ćupić

Na sjednici Vlade donijeto je nekoliko rješenja o prestanku rada zaposlenih u dosadašnjem Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i Ministrastvu pravde, za koje je obrazloženje ukidanje ovih ministarstava.

Vlada je na prethodnoj sjednici donijela rješenje o prestanku vršenja dužnosti vd generalne direktorice Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda Blanke Radošević Marović.

Rješenje o prestanku mandata dobio je i Darko Kovačević, generalni direktor Direktorata za informaciono-komunikaicone tehnologije pravosuđa i bezbjednost podataka u Ministrastvu pravde, sa istim razlogom, zbog ukidanja tog Ministrastva.

Rješenje o prestanku mandata Vlada je donijela i za Ibrahima Smailovića, generalnog dirtektora Direktorata za građansko zakonodavstvo i nadzor u Ministrastvu pravde. 

Nada Stanišić, sekretarka Ministarstva pravde takođe je dobila rješenje o prestanku mandata zbog ukidanja Ministarstva pravde.

Pored rješenja o prestanku mandata Vlada Crne Gore na sjednici je donijela i rješenje o imenovanju državne sekreterke u Ministarstvu ekonomskog razvoja, kojim se na ovu poziciju imenuje Milena Lipovina Božović.

Na jučerašnjoj sjednici imenovan je Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte, a u čijem sastavu su:

Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade Crne Gore, predsjednik
Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Cren gore, član
Mladen Bojanić, ministar kapitalnih investicija, član
Olivera Injac, ministarka odbrane, članica
Milojko Spajić, ministar finansija i socijalnog staranja, član
Jakov Milatović, ministra ekonomskog razvoja, član
Ratko Mitrović, ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, član
Ivan Šikmanović, savjetnik predsjednika Vlade za pravna pitanja, član
Božo Milonjić, generalni sekretar Vlade Crne Gore, član