Politika

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: NACRT BUDŽETA GOTOV DO 20 DECEMBRA

Autor Adela Mulić Izvor Vijesti

Krivokapić je ponovio da će Vlada do 20. decembra napraviti Nacrt budžeta, što znači da će 21. decembra na sjednici Vlade usvojiti Predlog koji će proslijediti u skupštinsku proceduru.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Ne plašim se da li će biti izglasan ili ne. Uradili smo sve što je u našoj moći. Nas očekuje svaki dan da pravimo takve iskorake koje niko do sada u Crnoj Gori nije radio. Što se tiče zlonamjernih interpretiranja, meni je drago što su javnost i mediji sa tolikom pažnjom prihvatili naš rad i mi želimo do kraja da budemo transparentni. Nije moguće napraviti dokument od toliko strana i u kratkom vremenskom periodu a da nema neku grešku. Da li je permutovan broj, ili je pogrešan zarez ili je neko dostavio nešto, a nijeste mogli sve da iskontrolišete, to je trka sa vremenom. Ali to su propusti isključivo formalne prirode", ističe Krivokapić.

On je kazao da tehničkog rebalansa neće biti i u poptunosti je ispoštovano zakonsko rješenje.

"Što se tiče uredbe i danas je trebalo da se mijenja jedan dio, koji se odnosi na nadležnost koja nije dovoljno precizirana u oblasti energetike, odlustali smo od toga i to će biti na narednoj sjednici vjerovatno u četvrtak", rekao je Krivokapić