Politika

VLADA PONIŠTILA ODLUKU: Glavni grad ne može da ustupi zemljište CPC

Autor Adela Mulić Izvor Vijesti

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela odluku da stavi van snage saglasnost koju je prethodna Vlada dala Skupštini Glavnog grada Podgorice da donese odluku o prenosu prava svojine Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi na građevinskom zemljištu u zahvatu DUP-a “Nova

Izvor: MONDO Crna Gora

Skupština Glavnog grada danas je glasovima vladajuće većine iz DPS-a, Liberalne partije, Socijaldemokrata i odbornika URE Zorana Mikića usvojila je odluku o dodjeli zemljišta CPC za gradnju hrama u Podgorici.

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je da je Vlada poništila saglasnost Glavnog grada da se ustupi zemljište Crnogroskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) za izgradnju hrama u Podgorici.

On je kazao da je ta odluka takva jer su nejasni kriterijumi za ustupanje zemljišta.

"Nema niko pravo da krčmi državnu imovinu. Ova odluka je donešena 17. 10. Vlada je u prelaznom periodu donijela mnogo odluke među njima i ovu. Šta bi tu trebalo da nastane, postoje određene pretpsotavke, ali to nema veze sa našim odnosom prema bilo kom entitetu. To je stav Vlade da želimo da ono što je zajedničko prenosimo na lokalnu samoupravu ili na neke druge entitete", rekao je Krivokapić.