Politika

RADULOVIĆ-SANTANDER: Crna Gora je primjer odgovornog partnera UN-a

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović izrazio je uvjerenje da će konstruktivna i otvorena saradnja sa sistemom Ujedinjenih Nacija a u Crnoj Gori biti nastavljena i ubuduće, piše RTCG.

RADULOVIĆ SATANDER
Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova/Tviter

 On se danas sastao sa v.d. stalnog koordinatora sistema Ujedinjenih nacija (UN) u Crnoj Gori Huanom Santanderom. 

Radulović je tom prilikom zahvalio sagovorniku na odličnoj saradnji UN-a sa Vladom Crne Gore, posebno u kontekstu sistematskog pristupa tokom suočavanja i saniranja socio-ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19, NAVODI RTCG.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Radulović je upoznao sagovornika sa prioritetima nove Vlade u pogledu vanjske politike koji se odnose na članstvo u NATO-u, pregovarački proces sa EU i dobrosusjedsku saradnju. On je pozdravio aktivno djelovanje UN-a u cijelom regionu, naročito u oblastima koje se tiču ljudskih prava, vladavine prava, socijalnih politika i ekonomskog razvoja, što je posebno značajno i za dinamiku reformskih procesa koje sprovodimo na planu integracije u EU, naglašava RTCG.

„Veoma cijenimo podršku UN-a koja je konzistentna sa naporima koje ulažemo radi kvalitetnog sprovođenja reformi, u cilju usaglašavanja sa EU pravnom tekovinom, kao i sprovođenja evropskih politika“, izjavio je šef crnogorske diplomatije.

On je, u tom kontekstu, dodao da će nova Vlada nastojati da ubrza proces pregovora, posebno u ključnim poglavljima 23 i 24, zaključuje RTCG.