Politika

KRIVOKAPIĆ SA STOLTENBERGOM: Analiziraćemo mogućnosti za vojni poligon, SINJAJEVINA JE POBJEDA NARODA!

Autor Gordana Bojanić

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kazao je na konferenciji za medije sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapić da je Crna Gora promoter stabilnosti na Zapadnom Balkanu

Izvor: Tviter/Printscreen

"Pozdravljam što Crna Gora povećava potrošnju na odbranu. Pohvaljujem posvećenost Crne Gore regionalnoj stabilnosti", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Briselu Stoltenberg. On se danas u sjedištu NATO u Briselu sastao sa premijerom Zdravkom Krivokapićem. On je kazao da se raduje saradnji sa Krivokapićem i da ga očekuje na samitu sljedeće godine.

Krivokapić se zahvalio NATO savezu na solidarnosti u borbi protiv pandemije.

"Ako nema solidarnosti u kriznim situacijama, onda čovjek izgubit taj osnovni imenitelj, a to je da kaže da je čovjek. Zato cijenim napore NATO saveza", kazao je on u Briselu. On je kazao da će imati veću posvećenost NATO, ali i integracijama u Evropsku uniju.

Dodao je i da će Crna Gora preuzeti sve obaveze koje proizilaze iz NATO članstva, i finanijski i na dio misija koje kako je rekao Crna Gora uspješno sprovodi. Krivokapić je kazao da je tokom ekspozea kazao da će jačati odnose sa svima pa i sa Rusijom.

"Taj dio se odnosio prevashodno u ekonomiji, odnosno turizmu jer najviše turista u Crnu Goru dolazi iz Rusije. Dio koji bude u sukobu sa politikom Alijanse, naravno da ćemo poštovati politiku Alijanse", naveo je Krivokapić.

Govoreći da li razmišlja o poligonu na kojem bi Vojska Crne Gore imala vježbe, Krivokapić je kazao da će sa pažnjom analizirati sve mogućnosti koje bi zadovoljile NATO standarde.

"Sinjajevina je pobjeda građana jer se sačuvao ekološki prostor. Moramo naći najbolju mjeru kako bi ta mjera zadovoljivala NATO planove ali i očuvala našu prirodu" naveo je Krivokapić.

Na pitanje o paljenju NATO zastave u Podgorici, Krivokapić je poručio da je u to vrijeme bio profesor te da se nije bavio slikama.

"Žalim ako se bilo gdje u Crnoj Gori desilo paljenje zastava bilo čije, pa i NATO alijanse.Bio sam profesor i nijesam bavio slikama".