Politika

KNEŽEVIĆ O IZJAVI MINISTRA ĐORĐA RADULOVIĆA: Milan Roćen zadovoljno suče brkove, jesmo li za ovo glasali?

Autor Ana Božović

Jedan od lidera DF-a, Milan Knežević oglasio se na Tviteru povodom izjave ministra Đorđa Radulovića

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović u izjavi za 'Vijesti' je kazao da Crna Gora nije neprijatelj Rusiji i da je obavijestio ruskog ambasadora u Podgorici da sankcije ovoj zemlji ostaju na snazi, ali da će Crna Gora tražiti saradnju u svim oblastima koje ne narušavaju njene evropske strateške prioritete.

Radulović je kazao i da Crna Gora formalno-pravno i tehnički može odmah da ukine sankcije Rusiji, ali da, ako želi u EU, mora da poštuje njena pravila.

On smatra da sankcije Rusiji više povređuju sentiment određenog broja ljudi kojima je Rusija bliska, nego samu Rusiju. Takoše, ministar Radulović je rekao za “Vijesti” da u potpunosti ima razumevanja za te ljude, ali da oni moraju da znaju da, uvođenjem sankcija, Crna Gora ne objavljuje rat Rusiji.

Možda ce vas zanimati

Na njegovu izjavu reagovao je poslanik i jedan od lidera DF-a, Milan Knežević.

”‘Slučajni’ ministar Radulović koji je 30.8. glasao DPS, po treći put priznade Kosovo, produži sankcije Rusiji, i objasni da je to u interesu Srbije i Rusije. Osnivač Vijesti Milan Roćen zadovoljno suče brkove koje je obrijao. Jesmo li za ovo glasali? Tik- tak, tik- tak…”, napisao je Knežević na Tviteru.