Politika

KONJEVIĆ: Nije primjereno da se u državnim organima zapošljavaju oni protiv kojih se vodi krivični postupak

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

"Neprimjereno je da u državnim organima radi lice protiv koga se vodi krivični postupak po služenoj dužnosti", poručio je potpredsjednik Socjaldemokratske partije Raško Konjević u emisiji Argumenti na TVCG.

Izvor: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije je ovo kazao komentarišući to što je u skupštinsku proceduru stigao Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima kojim se omogućava zaposlenje onih protiv koji se vodi krivični postupak, piše RTCG.

“Iznenađen sam i da Vlada koja sebe opredjeljuje da će da se bori protiv korupcije briše iz člana 34 uslov koji se odnosi da u državnoj službi ne može osnovati radni odnos lice protiv koga vodi krivični postupak po službenoj dužnosti”, rekao je on.

Objašnjava dalje kako skupštinska većina misli da je normalno da u državnoj službi može da radi neko protiv koga je po službenoj dužnosti pokrenut krivični postupak za koruptivna djela, za pranje novca, ubistvo, pljačku, navodi RTCG.

“Iznenađen sam”, naglasio je Konjević.

Potpredsjednik SDP-a dodaje da ne može da vjeruje da u pitanju propust, ističe RTCG.

“Ako želite da de iskreno obračunavate, između ostalog, i sa korupcijom u tom segmentu, mislim da je neprimjereno da u državnoj službi, odnosno da u državnim organima može da zasnuje radni odnos lice protiv koga se vodi krivični postupak recimo za davanje ili primanje mita…, dakle sva ona korupticna djela”, saopštio je Konjević.

Napominje da vjeruje da će kolege uvidjeti grešku, jer, koliko mu je poznato, u regionu ne postoji takvo rješenje koje dozvoljava da lica protiv kojih se vodi krivični postupak zasnuju radni odnos u državnoj službi, zaključuje RTCG.